Měření barvy jedlých rostlinných tuků
Pflanzliche Speisefette in festem Zustand, wie Kokosfett, Palmfett und Margarine, unterscheiden sich in Zusammensetzung und Verhalten bei Temperaturveränderungen. Während Kokos- und Palmfett von Natur aus fest sind, wird Margarine durch Emulgatoren und die gezielte Mischung aus pflanzlichen Ölen und gehärteten Fetten in eine streichfähige, feste Form gebracht. Sie enthält neben Fetten auch Wasser, Vitamine und manchmal Farbstoffe wie Beta-Carotin.
Farblich zeigen diese Fette teils deutliche Unterschiede: Kokosfett ist meist weiß und verändert seine Farbe kaum, Palmfett kann leicht gelblich sein. Margarine dagegen erscheint im kalten Zustand oft blasser und wird bei Zimmertemperatur intensiver gelb – besonders bei Sorten mit Beta-Carotin. Die Farbe gibt dabei Hinweise auf die Zusammensetzung, Frische und Qualität, kann sich aber auch durch Lagerbedingungen und Temperatur verändern.
Unsere Lösung für Speisefett:
ColorFlex L2
Kompaktní kolorimetrická stanice
-
Mnoho měřicích otvorů
Různé měřicí otvory (13 mm, 19 mm, 25,4 mm, 31,8 mm) pro mnoho typů vzorků.
-
Kompaktní rozměry
S hmotností 2,75 kg a rozměry 16 cm (výška), 21 cm (šířka) a 24 cm (hloubka) je CFL2 ideálním partnerem v laboratoři i ve výrobě.
-
Integrovaný software QC Essentials 2.0
Vizualizace umístění barev, spektrální křivky, spektrální data a PASS/FAIL s individuálními tolerancemi.
-
Geometrie 45°/0°
CFL2 měří barvu tak, jak ji vidí lidské oko.
Každý den.
Spolehlivé a přesné. -
V mnoha verzích
ColorFlex L2 je k dispozici také ve verzích Tomato a Coffee.
-
Nekomplikované a přesné
Podpora Průvodce nápovědou.
Zkracuje dobu školení, optimalizuje pracovní postupy a zvyšuje produktivitu.
Příklad použití:
Úkol: Konzistence margarínu a jiných rostlinných tuků neumožňuje jejich jednoduché umístění na clonu pro měření barvy, protože jejich konzistence není 100% pevná, ale spíše pastovitá nebo roztíratelná. Z tohoto důvodu se někdy pro měření barvy pracně roztírají do měřicích kyvet, které se po měření musí znovu pracně čistit. Tento typ manipulace se vzorky je komplikovaný, časově náročný a s novým přístrojem ColorFlex L2 se mu lze snadno vyhnout. Řešení Pro měření barvy margarínového bloku doporučuje společnost HunterLab umístit na otvor spektrofotometru předem nastříhanou průhlednou nosnou fólii nebo použít Petriho misku. Měření je velmi jednoduché: Na margarín položte fólii a margarín...
Další informace k tomuto tématu:
-
Brožura ColorFlex L2
Váš místní partner:
-
POLZ INSTRUMENTS
-
Seifertova 2597
544 01 Dvůr Králové n.L.
Czech Republic -
+420 602 649 663
HunterLab po celém světě:
-
Europe / Middle East / Africa
HunterLab Europe GmbH
-
Dr.-August-Einsele-Ring 15
82418 Murnau
-
+49 8841 9464
-
Headquarters, North / South America
Hunter Associates Laboratory, Inc.
-
11491 Sunset Hills Road
Reston, VA 20190-5280
-
+1 571 470 6028
-
Asia-Pacific
HunterLab Asia Limited
-
Flat E, 13F Leahander Centre,
28 Wang Wo Tsai Street,
Tsuen Wan,
New Territories,
Hong Kong -
+852 2406 1723
Položte nám svou otázku zde...
Chcete si o své žádosti/vzorku promluvit přímo? Zavolejte nám na
Ukážeme vám řešení měření barev pro váš výrobek.
Nebo jednoduše vyplňte níže uvedený formulář.
Naši odborníci na kolorimetrii vám rádi pomohou!
Blog HunterLab Europe
Vše o měření barev
Jak optimalizovat kvalitu barev potravin pomocí spektrofotometru! Barva potravinářského výrobku hraje rozhodující roli při rozhodování o koupi. Spotřebitelé a prodejci přikládají atraktivnímu vzhledu velký význam, protože ovlivňuje vnímání čerstvosti a kvality. Pro minimalizaci barevných rozdílů a zajištění stálé kvality výrobku je nezbytné používat spektrofotometr. Takový přístroj na měření barev poskytuje přesné a objektivní hodnoty barev a pomáhá výrobcům potravin optimalizovat jejich...
Kolorimetrie - Naučte se základy barev a jejich vnímání! Na třech sezeních, z nichž každé bude...
Stanovení barvy ořechů - od suroviny po konečný produktBarva ořechů je důležitým ukazatelem jejich...
Produkty
V našem přehledu najdete správné zařízení a správný software pro všechny aplikace.