Měření barvy mléčných výrobků
Mléčné výrobky mají různou konzistenci: tekuté, tuhé, polotuhé, krémové, roztíratelné, mohou být neprůhledné nebo průsvitné a jejich barva se liší v závislosti na jejich stavu, době trvanlivosti a světelných podmínkách, za kterých jsou pozorovány.
O to důležitější je spolehlivé měření barev pomocí spektrofotometrů.
V závislosti na povaze výrobku musí být měřicí zařízení pro kontrolu kvality vybaveno různými funkcemi. Držáky vzorků pro velká a malá množství pomáhají spolehlivě reprodukovat barevné hodnoty různých výrobků, jako je jogurt, tvaroh, smetana, sýr, máslo a mléko/smíšené mléčné nápoje.
Naše řešení pro vaše mléčné výrobky:
ColorFlex L2
Kompaktní kolorimetrická stanice
-
Mnoho měřicích otvorů
Různé měřicí otvory (13 mm, 19 mm, 25,4 mm, 31,8 mm) pro mnoho typů vzorků.
-
Kompaktní rozměry
S hmotností 2,75 kg a rozměry 16 cm (výška), 21 cm (šířka) a 24 cm (hloubka) je CFL2 ideálním partnerem v laboratoři i ve výrobě.
-
Integrovaný software QC Essentials 2.0
Vizualizace umístění barev, spektrální křivky, spektrální data a PASS/FAIL s individuálními tolerancemi.
-
Geometrie 45°/0°
CFL2 měří barvu tak, jak ji vidí lidské oko.
Každý den.
Spolehlivé a přesné. -
V mnoha verzích
ColorFlex L2 je k dispozici také ve verzích Tomato a Coffee.
-
Nekomplikované a přesné
Podpora Průvodce nápovědou.
Zkracuje dobu školení, optimalizuje pracovní postupy a zvyšuje produktivitu.
Příklad použití:
Ať už se jedná o kravské mléko, nebo o stále oblíbenější druhy mléka z ořechů a obilovin, stálá barva je zárukou kvality a čerstvosti. Úkol Tekuté mléčné výrobky (mléko, smetana atd.) musí být naplněny do vhodné nádoby pro měření barvy. Jednoduché měření odrazu by však bylo u těchto průsvitných potravin zkreslené, protože okolní světlo a úroveň náplně kyvety mají vliv na naměřenou barvu. Řešení Společnost HunterLab doporučuje měření barev ve speciální 64mm skleněné kyvetě spolu se sadou kroužků a disků na spektrofotometru ColorFlex EZ. Kroužek zajišťuje stejnou tloušťku povlaku pro všechna měření, zatímco bílé razítko (disk) vylučuje okolní světlo a zároveň poskytuje standardizované...
Příklad použití:
Barva je důležitým parametrem kvality pro pastovité mléčné výrobky, jako je jogurt, tvaroh, smetanový sýr, roztíratelné tuky, crème fraîche, zakysaná smetana a zmrzlina. Ať už jako přírodní varianta, nebo s přidanými ovocnými produkty - barevná paleta je důležitou součástí procesu vývoje. Měření barvy se pak používá pro kontrolu kvality ve výrobě. Společnost HunterLab nabízí správné řešení pro měření barev, které splňuje normy kvality podle vizuálního vnímání. Úkol Výše popsané mléčné výrobky jsou pastovité látky a musí být naplněny do vhodné nádoby pro měření barvy. Jednoduché a přesné měření barvy jogurtu pomocí přístroje ColorFlex EZ. Řešení Společnost HunterLab doporučuje...
Další informace k tomuto tématu:
-
Brožura ColorFlex L2
Váš místní partner:
-
POLZ INSTRUMENTS
-
Seifertova 2597
544 01 Dvůr Králové n.L.
Czech Republic -
+420 602 649 663
HunterLab po celém světě:
-
Europe / Middle East / Africa
HunterLab Europe GmbH
-
Dr.-August-Einsele-Ring 15
82418 Murnau
-
+49 8841 9464
-
Headquarters, North / South America
Hunter Associates Laboratory, Inc.
-
11491 Sunset Hills Road
Reston, VA 20190-5280
-
+1 571 470 6028
-
Asia-Pacific
HunterLab Asia Limited
-
Flat E, 13F Leahander Centre,
28 Wang Wo Tsai Street,
Tsuen Wan,
New Territories,
Hong Kong -
+852 2406 1723
Položte nám svou otázku zde...
Chcete si o své žádosti/vzorku promluvit přímo? Zavolejte nám na
Ukážeme vám řešení měření barev pro váš výrobek.
Nebo jednoduše vyplňte níže uvedený formulář.
Naši odborníci na kolorimetrii vám rádi pomohou!
Blog HunterLab Europe
Vše o měření barev
Kolorimetrie - Naučte se základy barev a jejich vnímání! Na třech sezeních, z nichž každé bude trvat jednu hodinu, vám naše specialistka na aplikace Elisabeth Schlegelová vysvětlí základy vnímání barev, způsoby přístrojového měření barev a vše, co souvisí s barevnými stupnicemi, barevnými indexy, geometrií měření a způsoby měření. Hodinové lekce se konají v následujících termínech (středy): - 26. března 2025: Téma: Přenos vnímání barev do zařízení - 2. dubna 2025: Téma: Barevné stupnice a...
Stanovení barvy ořechů - od suroviny po konečný produktBarva ořechů je důležitým ukazatelem jejich...
Bramborové lupínky a všechny druhy zeleninových lupínků ve všech jejich variantách zaujmou svým...
Produkty
V našem přehledu najdete správné zařízení a správný software pro všechny aplikace.